Кралев четка Гонзо: Така се прави, браво!

Най-слабото звено по времето на Боби Михайлов беше съдийството, отсече бившият спортен министър

Спорт
13:45 - 04 Септември 2024
1487
Кралев четка Гонзо: Така се прави, браво!

Бившият спортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев коментира във чистката в Съдийската комисия на БФС. Той поздрави президента на футболната ни централа Георги Иванов за предприетите действия.

Ето какво заяви Кралев, използвайки социалната мрежа Фейсбук:

"Браво на Георги Иванов! Така трябва да се действа!

В Съдийската комисия към Българския футболен съюз бяха извършени няколко промени.

С прекратени договори са председателят на Съдийската комисия Давид Борбалан, главният мениджър Стоян Алексиев и отговорникът за ВАР системата Петър Петров.

В следващите дни ще бъде обявена и официална информация за техните заместници.

Промените идват след множеството оплаквания от съдийски грешки на отборите в efbet Лига и Втора лига от началото напървенството.

Ясно е, че чуждестранен председател на комисията не ни трябва, защото така или иначе Борбалан нямаше думата в определяне на нарядите на съдиите. Публична тайна бяха заигравките на Стоян Алексиев с някои клубове, като е достатъчно да се види, че на мачовете на някои от отборите от елита се въртят едни и същи, точно определени съдии.

За отговорника за ВАР, Петър Петров пък няма какво даже да говорим. Тежки зависимости от години, които навремето доведоха до това да бъде отстранен като председател на съдийската комисия. И тогава, вместо да бъде отстранен завинаги от съдийството, покровителите му го наместиха за шеф на ВАР, та чак до сега.

Същата бе съдбата и на арестувания през 2019г заради съмнения за корупция Йордан Сталев, който вместо да търка наровете в затвора, продължава да управлява задкулисно съдиите в Пловдив, които изпълняват неговите поръчки. А отгоре на всичко до края на миналия сезон бе съдийски наблюдател в efbet Лига и напусна само защото успя да добута сина си в ранглистата на елита.

Най-слабото място в управлението на Боби Михайлов не беше работата с националния отбор, а съдийската комисия и нямаше как това да продължава повече!

Георги Иванов се усети точно навреме, че старите схемаджии си правят игричките на негов гръб.

Време е за нови хора в българското съдийство! Без йордансталевци и петърпетровци!

От БФС все още не са обявили заместниците, но е важно те да бъдат млади, от новата вълна съдийски ръководители. За да има шанс системата да се промени и най-сетне да съдийството ни да тръгне по правилния път".