Кралев: Разочарован съм от някои клубове

Не се спазваха мерките, въпреки че проявихме разбиране, твърди министърът

Новини
12:25 - 14 Август 2020
370
Кралев: Разочарован съм от някои клубове

"Обществото е разделено относно темата с допускане на зрители по стадионите. Трудно е да се вземе решение, тъй като спорт без зрители не може. Всеки иска да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз смятам, че и в двата случая взехме правилно решение. Веднага след пандемията допуснахме зрители на стадионите. Разочарован съм, че в някой клубове не спазваха мерките. Проявихме разбиране и толерантност и ми се иска да покажат същото. Умолявам ги да спазват изискванията, тъй като от тях зависи здравето им", заяви министърът на спорта Красен Кралев.

"Доволен съм от първия кръг, което видяхме. Нещата бяха малко по-различни. Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се увеличава бройката, която ще допуснем. Сега не може да говорим за това нещо. Нашите решения зависи от феновете и как ще се представят на мачовете. Желанието ми да вървим към увеличаване”, коментира Кралев.

„PCR-тестовете гарантират, че ще опазим здравето на играчите. Сумата за един отбор е до три хиляди лева и се прави веднъж в месечно. Не виждам какво ще ги ощети. Ако има хора със симптоми, трябва да се тестват останалите, за да предпазим и противниковите отбори и съотборниците на заразения спортист от инфектиране. Смятам, че всичко е в рамките на нормалното и във възможностите на професионалистите да се справят с това. Нека продължим в тази насока и съвсем скоро да регистрираме намаления на заболелите в България”, допълни той.

„Очакванията ми за сезона са да минем през тежката пандемия и да върнем нормалния живот. Не най-големият проблем е това, което става в първенствата в отделните страни, а за международните срещи. На клубните отбори и националните такива. Знае се, че международните състезания са спрели навсякъде. Всеки взима отделни решения. Олимпиадата е отложена, а квалификациите трябва да се провеждат тепърва. Искам да бъдат здрави, да се проведе един демократичен конгрес по правилата през декември. Да се събере ръководството на БФС и да продължим да работим добре за в бъдеще”.

„Доколкото ми е известно следя процесите в Пловдив. Общината е обявила проекти – за 25 милиона и 12 млн. процедурите вървят, надявам се да няма обжалвания и да започнат строителните дейности. Държавата направи каквото се иска, но оттук-нататък трябва да се спазят процедурите”, завърши Красен Кралев.