Краля избухна за нов рекорд (ВИДЕО)

Леброн Джеймс наниза 46 точки в коша на Клипърс

Топ
12:24 - 25 Януари 2023
2031
Краля избухна за нов рекорд (ВИДЕО)

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е неудържим от началото на сезона в НБА, и по-конкретно - след като отпразнува 38-ия си рожден ден в края на декември.

Четирикратният шампион в най-силната лига в света записва по 36.0 точки, 9.4 борби и 7.8 асистенции в последните си 11 мача, а тази сутрин направи нещо, което все още убягваше от легендарната му кариера.

Джеймс се превърна в петия играч в историята на НБА, който бележи поне по 40 точки срещу всеки един от 30-те отбора отвъд океана. Това стана факт днес, когато Краля избухна с 46 точки в коша на градския съперник на “езерняците” - Лос Анджелис Клипърс и по този начин написа поредната златна страница в легендарната си кариера в лигата.

Интересен факт е, че днес Джеймс вкара цели 9 тройки, което е негов личен рекорд, при това от само 14 опита от далечна дистанция.

Рекордът за най-много точки в един мач за ЛеБрон е 61 срещу Шарлът Хорнетс. Най-малко е вкарвал на Чикаго Булс и на сегашния си тим Лос Анджелис Лейкърс - по 41.

Така следващата голяма цел пред лидера на Лейкърс е да счупи вечния рекорд на Карийм Абдул-Джабар за най-много точки в редовния сезон на НБА.

Краля се нуждае от само още 178 точки, за да се превърне в новия водач при реализаторите, като най-вероятно това ще се случи още в началото на месец февруари.