Кралят на Тайланд назначи любовница за втора кралица

Новини
21:54 - 07 Февруари 2021
3026
Кралят на Тайланд назначи любовница за втора кралица

Тайланд официално вече има втора кралица.

Така реши крал Маха Вачиралонгкорн, известен на света като Рама Х. 68-годишният ексцентричен владетел подари титлата на любовницата си Сининат на 26 януари, в деня, когато тя навърши 36 години. Същия ден двамата извършиха будистки ритуал на един от кейовете в Банкок - те пуснаха на свобода птици и риби, съобщи “Билд”. Двамата бяха облечени в еднакви светлосини връхни дрехи с бродерии, характерни за тайския национален костюм.

Както пише “Дейли мейл”, Сининат се изкачва по стълбата на властта, независимо че неотдавна в социалните мрежи се появиха нейни разголени селфита от телефона ѝ. Те са свалени след арестуването ѝ през октомври 2019 г. с обвинението, че “проявява отсъствие на преданост към краля и кралицата, безотговорно поведение и всяване на раздор в средите на кралските и държавните служители при кралския двор и неподчинение”. До август миналата година не се знаеше къде се намира тя и дали изобщо е жива.

Предполага се, че в публикацията на снимките имат пръст приближените на кралица Сутхида, съпругата на монарха. Тя и Рама Х сключиха брак през май 2019 г., а два месеца по-късно той официално обяви за своя любовница бившата медицинска сестра и своя телохранителка Сининат. Това беше направено за първи път в страната от 100 години насам. Между другото, кралица Сутхида също е била телохранителка на краля, преди да стане негова жена.

Присъствието на над 1400 най-различни селфита на фаворитката в мрежата очевидно е подразнило политическите противници на краля. С фотографиите на Сининат са пълни и вестниците. На тях тя държи монарха за ръка, пилотира военен самолет или стреля. Тя има званието генерал-майор от кралската охрана.
Фаворитката бе в немилост до септември 2020 г., когато кралят не само я помилва, но и я взе при себе си в Германия, където притежава собственост и прекарва голяма част от времето си. А сега я обяви за втора кралица...