Красавиците от Bond кацнаха в София

На ВИП терминала британките бяха посрещнати с хляб и сол от момиче в носия

Култура
15:27 - 25 Март 2019
1428
Красавиците от Bond кацнаха в София

Четирите музикантки от култовата банда Bond кацнаха в София. Таня Дейвис, Еос Чатър, Елспет Хенсен и Гай-И Уестерхоф бяха посрещнати на ВИП с хляб и сол от момиче в традиционна българска носия.

Основоположничките на кросоувър стила, които първи комбинираха класическа и популярна музика, ще отбележат 20-ата годишнина от създаването си с голяма световна обиколка, която включва и България. Първият концерт на стурнния квартет от Обединеното кралство е на 26 март, вторник, в зала 1 на НДК.

На изявата четровката ще изсвири за пръв път две нови композиции. Bond ще открият програмата си със световната премиера на Zadok, написана от самите тях в съавторство с известния английски продуцент Кевин Малпас. В сетлиста, съдържащ повече от 20 парчета, представящи най-доброто от световнопризнатото им творчество, попада и Panthera – втората песен, която ще има премиера в зала 1 на НДК.

Ден по-късно, на 27 март, Bond продължават към Пловдив, където ще излязат на сцената на зала С.И.Л.А. По традиция концертите на групата предизвикаха силен интерес, затова се наложи обявяването на нови дати. Бандата не успя да смести още два концерта при тази си визита, затова ще се завърне у нас през лятото. На 11 юли ще са в Летния театър на Бургас, а на 12-ти – във Варна.