Красимир Балъков - селекционер на България, дебютира срещу Чехия в Прага

Чака се сбирка на Изпълкома, на която ще се обяви официално решението

Спорт
08:44 - 06 Май 2019
1989
Красимир Балъков - селекционер на България, дебютира срещу Чехия в Прага

Красимир Балъков със сигурност ще е новият национален селекционер на България на мястото на Петър Хубчев, пише "24 часа".

Той вече е утвърден от ръководството на БФС, но предстои назначението му за селекционер да бъде официализирано след празниците.

Тъй като няма предстоящо насрочено заседание на изпълнителния комитет на БФС, почти сигурно в най-кратък срок ще се проведе сбирка на изпълнителното бюро на футболния съюз, за да се официализира решението и да бъде оповестено встъпването в длъжност на легендарния плеймейкър.

Иначе - докато от БФС чудеха за бъдещето на националния отбор, по време на празниците Бала се превърна и в опция за нов треньор на ЦСКА от лятото заради напускането на Любослав Пенев.

Спряганият за бъдещ треньор на Левски Петър Хубчев напусна поста национален селекционер след първите две квалификации за Евро 2020 - срещу Черна гора и Косово, завършили 1:1. Дебютът на новия селекционер ще е на 7 юни в гостуването на Чехия в Прага в третата ни евроквалификация. Три дни по-късно България приема Косово на стадион "Васил Левски".

Красимир Балъков ще довърши работата си като старши треньор на родния Етър до края на сезона. Бала дори призова феновете на "болярите" за подкрепа.

"Дойде време за решителните мачове, които ни доближават до поставената цел. Остават още само пет стъпки до нея. И първите две са тази седмица, на 7 май в Пловдив и на 10 май във Велико Търново срещу Локомотив", обърна се Бала към привържениците.