Красимира Дренчева бясна на Копейкин : Чувствам се предадена

Съпругата на Николай Дренчев - най-близкия човек на Костадинов в партията и в живота, застана на страната на мъжа си и обърна гръб на "Възраждане"

Новини
18:40 - 11 Февруари 2024
5757
Красимира Дренчева бясна на Копейкин: Чувствам се предадена

Красимира Дренчева, която бе част от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Ловеч, напуска партията и групата, но остава общински съветник, заяви тя за БТА.

„В петък без предупреждение и без обяснения Костадин Костадинов свали доверието си от мен, като ме изхвърли от администрираната от мен страница „Възраждане“ – Ловеч“. Това се тълкува като сваляне на доверието на партията към мен. Без съмнение това е отзвук от събитията, които се случиха в петък в парламента. При това положение за мен няма друг вариант, освен да напусна партията, в чието създаване участвах и съм работила за развитието ѝ от ден първи до петък тази седмица“, каза Дренчева.

Красимира Дренчева е съпруга на народния представител от Ловешка област Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“ в петък. 

„Хората, които са гласували за „Възраждане“, могат да разчитат на мен. Аз съм същата, каквато съм била до петък, а и в последните 10 години. Вярвам в идеите и в каузата „Възраждане“. Всички мои довчерашните съмишленици са ми съмишленици и днес. Принципите ми са същите. Не се чувствам предател, не съм предател. Напротив, чувствам се предадена от доскорошен приятел и съратник“, посочи Красимира Дренчева. 

По думите ѝ избирателите в Ловеч са припознали „Възраждане“ в много голяма степен благодарение на нейната работа през последните години. „Костадинов много пъти мина край Ловеч, но не намери време да влезе в града дори за една снимка в полза на кампанията. Кампанията я водихме на мускули основно с лични финансови средства и изцяло с труда на ловешката организация“, добави Дренчева. 

Предстоящата седмица Дренчева ще внесе в канцеларията на Общинския съвет заявление за напускане на групата на „Възраждане“.

В Общинския съвет в Ловеч „Възраждане“ вече ще има само един представител.