Красивите психоложки на Локо Пд ще работят и с националите

С разговорите с трикольорите ще им вдъхнат увереност и допълнителна мотивация за предстоящите двубои

Спорт
11:24 - 05 Юни 2019
3226
Красивите психоложки на Локо Пд ще работят и с националите

Две красавици се присъединиха към националния отбор и ще бъдат до новия селекционер Красимир Балъков и футболистите по време на лагера преди евроквалификациите с Чехия (на 7 юни в Прага) и Косово (на 10-и в София).

На психоложките Лилия Стефанова и Кети Вандова е възложена задачата да работят с играчите в навечерието на важните мачове. На пресконференцията си в петък Бала потвърди, че към тима ще бъде прикачен психолог. Оказа се, че те са две дами.

Психотерапевтките провеждат разговори с трикольорите, вдъхвайки им увереност и допълнителна мотивация за предстоящите двубои. Същата задача Лили и Кети изпълняват отлично от няколко месеца в Локомотив Пловдив. Двете дами имат немалка заслуга за спечелването на историческата първа Купата на България от черно-белите.

"Целта на психолога е да успокоим играчите да мислят само за едно. Да реализират това, което искаме от тях, и да имаме шанса да се върнем от Чехия с нещо. Психологът го има в големите отбори, у нас не се тачи. Но аз мисля, че всичко, което се ползва в съвременния футбол, трябва да го ползваме и ние", аргументира се Красимир Балъков.