Красота! Над 10 000 в Бургас на манифестация за 24 май

Новини
11:02 - 24 Май 2022
6192
Красота! Над 10 000 в Бургас на манифестация за 24 май

Над 10 хил. души в момента са в центъра на Бургас за най-голямата манифестация в България за 24 май. Деца от детските градини, ученици, студенти, преподаватели и педагози излязоха на градското ларго, за да отбележат подобаващо Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, култура и славянска книжовност.

В последните 30 години Бургас не помни подобно шествие. Обикновено се събираха между 5 и 6 хил. души, но сега, след двугодишно прекъсване заради пандемията, се възстанови една страхотна традиция, която е на път да бие всички рекорди.

Едва ли има друг град в България, в който да се провежда по-впечатляваща манифестация.

В общоградското отбелязване на 24 май участие са заявили 23 детски градини, 42 учебни заведения, 15 професионални гимназии, спортните клубове, бургаското духовенство, представители на читалищата, университетите и културни институции.

Шествието потегли от пл. “Тройката“, премина по ул. “Александровска“ и морския бул. “Алеко Богориди“, за да достигне до крайната си точка Балюстрадата до Културен център „Морско казино“ .

Веднага след това, в 11:00 часа, на сцена „Охлюва“ ще започне празничен концерт с участието на Драго Драганов, Роси Кирилова, ПФК „Странджа“ и талантливи бургаски състави.