Краставици успокояват зачервените клепачи

Здраве
22:24 - 01 Декември 2021
3134
Краставици успокояват зачервените клепачи

От уморени очи се оплакваме особено в края на работната седмица. Най-честите причини са претоварването им с работа пред компютъра, недоспиване, лошо осветление в помещения­та, където работим. Умората на очите може да се дължи и на стрес и напрежение, прекаляване с консумацията на кафе или алкохол и ли липса на основ­ни витамини и минерали.

Краставиците имат чудоде­ен ефект върху уморените очи. Няколко филийки от тях, поста­вени върху очите за 15-20 мину­ти, ги отморяват, отоците и отшумяват моментално. Същият ефект имат няколко капки масло от лавандула във вода. Потопете два памучни тампона в разтвора и ги поста­вете върху клепачите за 10-ина минути. От полза за уморени очи са и изстудени цели ягоди, които се поставят на клепачите. Това действа успокоително на очите и спомага за премахване­то на зачервяването и подува­нето.

Борната киселина също е добро средство за освежаване на очите. Кипнете 2 чаши вода и добавете няколко капки борна киселина. След охлаждане на разтвора го използвайте за измиване на очите. Ефектът е бързо облекчение на дразнене­то и зачервяването на клепачи­те.