Краят на дългото чакане: ЦСКА се мести на националния

Рокадата е свързана с разрешителното за реконструкция на "Армията"

Спорт
11:46 - 06 Октомври 2023
2002
Краят на дългото чакане: ЦСКА се мести на националния

Преди около 24 часа ЦСКА официално се сдоби с разрешително за реконструкция на „Българска армия“, а това автоматично означава, че „червените“ трябва да се преместят на друг стадион, докато текат строителните дейности.

До 14 дни ЦСКА ще излезе със свое становище за следващите процеси, касаещи процеса по строително-ремонтни дейности.

Очаква се „червеният“ клуб да започне строителството в края на зимата или началото на пролетта. Вероятно месец февруари или март. Оттогава ЦСКА ще се премести на Националния стадион „Васил Левски“, както неведнъж бе анонсирано от ръководните фактори в ЦСКА.

До края на есенния дял столичният гранд има шампионатни домакинства на Арда, Хебър, Етър и Лудогорец, както и евентуален 1/8-финал за Sesame Купа на България, ако преодолее Черноморец Балчик. Потенциалният мач за Купата ще предшества сблъсъка с разградачани, който може да се окаже последен за „Армията“ в настоящия му вид.

„Изнасянето“ на чашата на сегашното съоръжение и събарянето ще бъдат завършени в рамките на няколко месеца. След това новият „Българска армия“ трябва да бъде готов до лятото или късната есен на 2025-а година.