Краят на една епоха: Щрайх напуска Фрайбург

Треньорът беше е в тима от близо 30 години

Спорт
18:20 - 18 Март 2024
1860
Краят на една епоха: Щрайх напуска Фрайбург

Кристиан Щрайх ще напусне Фрайбург в края на сезона след 29 години в клуба. Той играе за тима през 1987/88, като има 22 мача във втора дивизия за отбора.

След това става треньор в академията на клуба през 1995 г. Като старши треньор на Фрайбург U19, той извежда отбора до титлата в Бундеслигата U19 през 2008 г., в допълнение към спечелването на Купата на Германия U19 три пъти.

Щрайх пое допълнителна роля като помощник-треньор на първия отбор на Фрайбург през лятото на 2007 г., преди да премине към постоянна позиция в старшия отбор от сезон 2011/12.

През втората половина на този сезон Щрайх пое поста старши треньор, позиция, която заема оттогава.

58-годишният специалист е водил Фрайбург в 711 мача във всички състезания. През това време той върна Фрайбург обратно в Бундеслигата, след като завърши на върха на Втора Бундеслига през 2016 г., а също така изведе тима до финала за Купата на Германия през 2022 г. Под негово ръководство Фрайбург се класира за европейските клубни турнири четири пъти.

"Дълго време мисля над това и проведох много разговори по въпроса, но вярвам, че след 29 години в клуба е време да освободя място за човек с повече енергия от мен", заяви той.

"Винаги съм смятал за важно да не пропусна момента, който виждам като правилен за напускане. Преживях какво ли не в кариерата ми в клуба и той значи всичко за мен. Благодарен съм за подкрепата, която получавах през годините".

Изпълнителният директор Йохен Зайер каза, че Фрайбург приема оставката на Щрайх "със съжаление".