Краят на една ера: Легендата Алекс Морган изигра последния си мач

Спорт
17:29 - 09 Септември 2024
668
Краят на една ера: Легендата Алекс Морган изигра последния си мач

Една от най-популярните дами във футбола сложи край на кариерата си. Двукратната световна шампионка със САЩ Алекс Морган се прости с професионалния спорт.

Тя изигра последния си двубой през изминалата нощ - финалът на една славна кариера.

35-годишната Морган е една от най-емблематичните фигури в женския футбол. Тя сложи капитанската лента на ръката си и започна като титуляр в знак на почит от своя клуб Сан Диего.

В 13-ата минута, под бурните овации на пълния стадион срещу Северна Каролина, Алекс Морган излезе от терена и се сбогува емоционално с феновете.

Алекс Морган е считана за икона в женския футбол. Със своите 12 сезона на женското първенство в САЩ, тя си осигури място в сърцата на милиони привърженици.

Тя изненада мнозина, когато обяви, че се оттегля от професионалния футбол в четвъртък. Нападателката на Сан Диего очаква второто си дете от съпруга си Сервандо Караско, бивш футболист от САЩ. Двамата имат и 4-годишна дъщеря Чарли.

В рамките на своята 15-годишна кариера Алекс Морган взе участие в 224 мача за националния отбор, като реализира 123 гола и записа 53 асистенции. Тя беше обявена за футболистка на годината в САЩ през 2012 и 2018 година.

Алекс Морган помогна на Съединените щати да спечелят два трофея от Световни първенства и златен олимпийски медал през 2012 година.

Чаровната състезателка беше една от дамите-основатели на Националната женска футболна лига, играейки за Портланд, Орландо и Сан Диего Уейв. Алекс Морган носи екипите и на Лион и Тотнъм.