Крем от камамбер с шунка + Пюре от батати с кашу

за 6 порции, 40 мин

Кухня
06:14 - 13 Ноември 2024
1873
Крем от камамбер с шунка + Пюре от батати с кашу

1

Продукти

150 г камамбер или друго меко сирене

80 г пушена шунка на тънки филийки

2 ч.л. маринован зелен пипер или 1 ч.л. сух зелен пипер на зърна (може да е замени с меланж пипер)

150 г крем сирене или заквасена сметана (може да се замени с изцедено кисело мляко)

½ ч.л. лют или сладък едър червен пипер

прясна билка по избор или микс от билки

 

Приготвяне

Камамберът се нарязва на парчета и се намачква с вилица.

Шунката се накъсва или нарязва едро.

Маринованият зелен пипер леко се намачква, ако е сух, се счуква едро.

Разбъркват се камамберът, шунката, зеленият пипер, крем сиренето и червеният пипер.

Прибавя се наситнена прясна билка и отново се разбърква.

 

 

2

Продукти

500 г батати - сладки картофи (може да се заменят с обикновени картофи)

60 г печено солено кашу или пържен фъстък

2 стръка пресен лук

3 с.л. зехтин или олио

3-4 с.л. лек соев сос

сол

едър лют или сладък червен пипер

 

Приготвяне

Бататите се обелват, нарязват се на парчета.

Сваряват се в малко вряща подсолена вода за около 10 мин. Ако е останала вода, се отцежда.

Прибавя се кашуто и се пасира.

Пресният лук се нарязва на фини пръстени. Разбърква се със зехтина или олиото и със соевия сос.

Прибавя се към пюрето от батати. Подправя се със сол и червен пипер и се разбърква.