Крем от камамбер с шунка + Пюре от батати с кашу
за 6 порции, 40 мин
1
Продукти
150 г камамбер или друго меко сирене
80 г пушена шунка на тънки филийки
2 ч.л. маринован зелен пипер или 1 ч.л. сух зелен пипер на зърна (може да е замени с меланж пипер)
150 г крем сирене или заквасена сметана (може да се замени с изцедено кисело мляко)
½ ч.л. лют или сладък едър червен пипер
прясна билка по избор или микс от билки
Приготвяне
Камамберът се нарязва на парчета и се намачква с вилица.
Шунката се накъсва или нарязва едро.
Маринованият зелен пипер леко се намачква, ако е сух, се счуква едро.
Разбъркват се камамберът, шунката, зеленият пипер, крем сиренето и червеният пипер.
Прибавя се наситнена прясна билка и отново се разбърква.
2
Продукти
500 г батати - сладки картофи (може да се заменят с обикновени картофи)
60 г печено солено кашу или пържен фъстък
2 стръка пресен лук
3 с.л. зехтин или олио
3-4 с.л. лек соев сос
сол
едър лют или сладък червен пипер
Приготвяне
Бататите се обелват, нарязват се на парчета.
Сваряват се в малко вряща подсолена вода за около 10 мин. Ако е останала вода, се отцежда.
Прибавя се кашуто и се пасира.
Пресният лук се нарязва на фини пръстени. Разбърква се със зехтина или олиото и със соевия сос.
Прибавя се към пюрето от батати. Подправя се със сол и червен пипер и се разбърква.