Кремъл отвърна на удара: САЩ не са партньори, а противници

Белият дом не познава страната ни, заяви говорителят Дмитрий Песков

Новини
18:36 - 28 Юли 2021
1695
Кремъл отвърна на удара: САЩ не са партньори, а противници

Русия отхвърли обвиненията на американския президент Байдън. Говорителят на Путин констатира, че Съединените щати не са партньори, а противници на Русия.

Очаквано, Клемъл реагира на обвиненията на американския президент.

"Със съжаления трябва да отбележим, че Съединените щати не са партньори, а противници на Русия", коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Какво още каза той, чуйте от Весела Владкова.

Че Русия има само ядрени оръжия и петрол е напълно невярно твърдение, което показва, че Белият дом не познава страната, заяви Песков. Според него изказването на Джо Байдън е целяло просто да направи впечатление и не отговаря на истината.

"Изявленията на Байдън са по същество погрешни. Очевидно е, че американският президент озвучава посланията, които се подготвят от неговия апарат. Да, Русия е най-голямата ядрена сила и да, това е страна с доста голям сектор на нефт и газ. Но да се каже, че Русия няма нищо друго, е фундаментално погрешно", каза говорителят на Кремъл.

"Едва ли САЩ могат да бъдат наречени партньори. По-скоро те са ни противник“, допълни Дмитрий Песков. И изрази съжаление, че досега няма сигнали за партньорство, въпреки че руският президент Владимир  Путин многократно е демонстрирал воля за нормализиране на отношенията.

Според прессекретаря на президента няма нужда от излишни илюзии за започналите в Женева преговори за контрола върху ядрените оръжия. Като единствено положително Песков открои разбирането за необходимост от контакти по киберсигурността и стратегическата стабилност.