Крими депутат на Слави става шеф при Василев и Петков?

Новини
11:15 - 23 Септември 2021
7307
Крими депутат на Слави става шеф при Василев и Петков?

Името на бившия депутат на ИТН от Добрич - Дилян Господинов, се спряга за местен шеф в структурите на новата пария „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев, съобщава електронното издание rns.bg.  

Господинов стана известен, след като се разчу, че преди години е бил обявяван за международно издирване заради измами, извършени в Германия. Източници на изданието твърдят, че той иска да напусне партията на Слави и се е запътил към ПП. Той щял да повлече крак и след него да си заминат и други от Славчовата партия. 

Ако Господинов наистина влезе в новата формация,  какво ще стане с тяхната т. нар. „декларация за почтеност“ с оглед на миналото на бившият депутат от ПГ на ИТН?, питат политици. 

През 2002 г. Дилян Господинов Господинов беше обявен за международно издирване от германски съд, припомня rns.bg. Той е търсен във връзка с измама, а членът, по който се издирва предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода. По данни на западноевропейската държава Господинов е бил част от организирана престъпна група, която правела покупки от интернет, за които плащала с чужди дебитни и кредитни карти.

Групата е разбита през април същата година и добричлията е арестуван. След като е задържан и обвинен за седмица Господинов е освободен и през Чехия се връща в България.

През същата година той е бил управител на фирма у нас. Тя е била със седалище в Добрич, и се е занимавала главно с изкупуване на пчелен мед. Господинов успява да закупи стара къща, която да реновира. След събарянето направил нова постройка, а в границите на имота има гараж и барбекю. Личният автопарк на бившия депутат е от няколко автомобила, които според запознати струват около 350-400 000 лв.

С обявяването на политическия проект на Трифонов, Господинов е избран за областен координатор на „Няма такава държава“, докато това беше името на организацията, но съдът не допусна такова име при регистрацията в града. След като в партията става ясно, че той има криминално минало е отстранен, но само след около 2 седмици е върнат на поста.

Добричлията влезе в 45-тото Народното събрание (НС), но не беше член на нито една комисия, а остана редови депутат. Впечатление прави, че в краткия живот на този парламент той не задава нито един въпрос към изпълнителната власт.

След изборите на 11 юли Господинов отново прекрачва прага на Народното събрание и става член на парламентарните комисии по Земеделие и по Култура. Дилян Господинов отново остава не активен и не задава нито един въпрос на парламентарен контрол в 46-ото НС.