Криминалист пред Lupa.bg: Ще има трупове заради кокаина в морето

Крими
18:00 - 11 Април 2019
3194
Криминалист пред Lupa.bg: Ще има трупове заради кокаина в морето

„Ще има трупове заради кокаина за 70 млн. лева, който изплава край нос Шабла”. Това прогнозира пред Lupa.bg криминалист от София, командирован в Балчик покрай разследването на куриозната случка с криминален привкус. Пожелалият анонимност топ полицай обясни неофициално и работната версия на МВР: че 169-те килограма скъпа дрога вероятно е загубена от кораб на мафията, който трябвало да разтовари стоката на пуст бряг.

След това кокаинът щял да поеме по Балканския път в посока Европа. Преди това обаче собственикът – някой от големите наркобосове, трябвало да я разреди с химикали до „потребителския стандарт“, тъй като „белото” край Шабла е с уникално високата чистота от 90%. В този си вид кокаинът е смъртоносен. Биг босът зад грандиозната далавера обаче няма как да опрости 70 милиона лева, затова и се очакват трупове след издънката.

МВР вече предупреди, че в морето е възможно да бъде открит още от опиата. Действията в района продължават и на място е изпратен граничен полицейски кораб за обследване и извършване на допълнителни проверки на плавателни съдове по море. На ГКПП - Балчик и Варна са проверени всички риболовни кораби, завръщащи се на брега. От Вътрешното министерство апелират, ако забележим съмнителни пакети по крайбрежието, веднага да се обадим на телефон 112 или в най-близкото РПУ.

Действията на полицията обаче се „дублират” и от наркобосове, които вече са изпратили бригади, които обикалят бреговете в издирване на още пакети с кокаин, обясни нашият източник.

Междувременно стана ясно, че досъдебното производство за контрабандата на кокаин се води от Окръжната прокуратура в Добрич. От държавното обвинение посочиха, че контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Предвиденото наказание за това престъпление е от 15 до 20 години „лишаване от свобода” и глоба от 200 000 до 300 000 лева.