Кристъл Палас се подигра с Арсенал и го остави извън Топ 4

Спорт
11:19 - 05 Април 2022
1019
Кристъл Палас се подигра с Арсенал и го остави извън Топ 4

Кристъл Палас разби Арсенал с 3:0 в лондонско дерби от 31-ия кръг на Висшата лига. Герои за „орлите“ бяха Жан-Филип Матета, Жордан Аю и Уилфред Заха. С този успех Палас се изкачва до деветото място с 37 точки, а Арсенал е пети с 54, колкото има и Тотнъм, но „топчиите“ са с мач по-малко.

Палас успя да поведе в резултата още в 16-ата минута, след като Жан-Филип Матета бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава заби топката в мрежата на гостите след хубаво центриране на Йоаким Андерсен.

Домакините удвоиха прединаната си осем минути по-късно. Андре Аю стреля от границата на наказателното поле и топката връхлетя мрежата на „артилеристите“ с помощта на десния страничен стълб.

До края на първата част двата тима си размениха по едно положение, но Лаказет и Матета не успяха да се възползват от тях.

В 63-ата минута Емил Смит Роу пропусна златен шанс да върне Арсенал в мача, след като остана очи в очи с Висенте Гуаита, но испанският вратар запази самообладание и спаси. Три минути по-късно и Мартин Йодегор изпусна добра възможност, пращайки топката встрани от вратата.

В 73-ата минута Йодегор извърши нарушение в наказателното поле срещу Уилфред Заха, като котдивоарецът изпълни последвалата дузпа и собственоръчно я превърна в гол, за да оформи крайното 3:0.

Арсенал имаше няколко шанса до края на мача, но Букайо Сака и Смит Роу не вкараха, а Еди Нкетия уцели гредата в 84-ата минута.