Кристиан Вигенин: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета

Новини
09:35 - 22 Юли 2021
1534
Кристиан Вигенин: Трябва да се мисли за актуализация на бюджета

Важно е да видим, че този парламент може да работи по-добре от предишния, в посоката, която ние смятаме, че е правилна. Това заяви Кристиан Вигенин, заместник-председател на парламентарната група на БСП, по БНТ.

Даде и пример - по-социално законодателство, бързо решаване на социално-икономически проблеми. Парламентарната група вече е внесла няколко законопроекта, които счита, че трябва приоритетно да се разгледат от Народното събрание - за преизчисляването на пенсиите, което да повиши средствата за пенсионерите, помощи за учениците не само от първи, но и от втори, трети и четвърти клас, както и въпроси, касаещи майчинството през втората година.

Според Кристиан Вигенин трябва да се мисли за актуализация на бюджета, тъй като доста време страната е без парламент и са се натрупали проблеми и видимо средствата не са достатъчни.

Въпросът е сега спешно да се види какво е нужно да се направи. Много е ранен етапът, за да коментираме участие на БСП във властта, подкрепа за евентуално правителство. Това, което е позитивно - БСП няма да дава безусловна подкрепа, ще бъдем внимателни, заяви Кристиан Вигенин.

Ние държим на дълбоката промяна, БСП не може да бъде приравнена към партиите на статуквото, каза още Вигенин.

По думите му БСП са готови на много широки консултации, ако третият мандат дойде при тях, както и да поканят някои от служебните министри в редовен кабинет. Оцени Янаки Стоилов като един от най-добрите министри на служебния кабинет.