Кристиано Роналдо скучае при победа №100 с Португалия

Мореплавателите разнебитиха Андора със 7:0, нападателят вкара един

Спорт
11:38 - 12 Ноември 2020
5023
Кристиано Роналдо скучае при победа №100 с Португалия

Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо записа поредно постижение в историята на националния тим на родината си. Нападателят взе победа №100 с представителния тим при разгрома със 7:0 над Андора.

Роналдо влезе като резерва и вкара единия от головете за "мореплавателите". Срещата бе под номер 168 за нападателя, който освен 100-те победи има 42 загуби и 26 равенства.

Иначе Португалия не показа милост, а освен Роналдо, за тима вкараха още Педро Нето, Паулиньо на два пъти, Ренато Санчес, Жоао Феликс и Емили Гарсия, който спомогна за страданието на своя тим, отбелязвайки си автогол.

Португалия очаквано започна мача по-добре и бързо притисна скромния си съперник в собствената му половина. Още в 8-та минута домакините поведоха в резултата чрез Педро Нето. В следващите минути Ренато Санчес и Паулиньо бяха близо до това бързо да сложат точка на спора, но добрите намеси на Хосеп Гомес запазиха резултата непроменен.

След половин час игра се стигна до втори гол в срещата, след като Паулиньо засече центриране на Нелсон Семедо. В минутите до края на първата част Гомес остана зает, след като трябваше да се намесва при няколко положения, за да запази Андора в мача.

През второто полувреме събитията на терена си останаха същите. Кристиано Роналдо, който скучаеше през първото полувреме на резервната скамейка, влезе да се разтича и само 3 минути след това получи чудесно центриране, което засече с глава, но топката мина над вратата. В 52-та минута отново Роналдо можеше да отбележи, но и този път нападателят не успя да бъде достатъчно прецизен в последното си докосване.

Четири минути след това резултатът стана класически след гол на Санчес. След час игра домакините стигнаха и до четвърти гол с помощта на Паулиньо, който записа второто си попадение в мача. Пет минути след това Роналдо отново пропиля златна възможност , след като ударът му с глава мина над вратата. „Мореплавателите“ продължиха да доминират и това даде резултат, когато в 76-та минута Емили Гарсия си отбеляза автогол, с което Андора изостана с 0:5.

Пет минути преди края на редовното време Роналдо успя да се разпише, след като засече центриране на задната греда. В самия край на срещата Португалия добави още едно попадание чрез Жоао Феликс, който вкара за 7:0.