Кристина Димитрова посреща рожден ден в Португалия

Певицата днес става на 59 години

През ключалката
16:35 - 31 Юли 2019
7143
Кристина Димитрова посреща рожден ден в Португалия

Популярната поп певица Кристина Димитрова празнува днес своя рожден ден. Блондинката става на 59 години и в момента е в Лисабон, Португалия. Именно там ще чества празника си. Тя зарадва почитателите си с много снимки от Пиренейския полуостров, видя Lupa.bg.

Тя е родена на 31 юли 1960 в София. Завършва Естрадния отдел в Музикалната академия в класа на Стефан Анастасов (1981). Солистка на оркестрите „Феротон“ (художествен ръководител Тончо Русев), „Спектър“, „Метроном“ (диригент Панайот Славчев), „София“ (диригент Димитър Симеонов) и „Динамит брас бенд“.

Hай-голям принос за утвърждаването ѝ имат композиторката Мария Ганева (която написва много от най-популярните и песни) и Иван Тенев (неин продуцент, съпруг и автор на почти всички текстове).

Особена популярност придобива дуетът ѝ с Орлин Горанов (от 1983), който използва формулата на успеха на Ал Бано и Ромина Пауър („Детски спомен“, „С днешна дата“…).

Представяла е песни на Младежкия конкурс за забавна песен, конкурса „Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора“ и „Златният Орфей“. Участва на международния фестивал в Сопот, Полша през 1986 (почетен диплом на кметството в Сопот и награда на музикалните журналисти) и е удостоена с награда на I фестивал „Мир, песни, туризъм“ в Тбилиси, СССР през същата година. Носителка е още на I награда от международния фестивал „Гастон“ – 1986 в Манагуа, Никарагуа, има две първи + награда на публиката на конкурса „Бургас и морето“, II награда на Международния фестивал „Златен Орфей“, както и ІII награда за дует с Георги Станчев, а дуетът ѝ с Васил Петров „Като марка и писмо“ има ІІ награда на конкурса „Бургас и морето“ за текста на Иван Тенев.