Критики за Флик след дебюта му за Бундестима

Германия се измъчи за 2:0 срещу Лихтенщайн

Спорт
13:12 - 03 Септември 2021
1728
Критики за Флик след дебюта му за Бундестима

Дългоочакваният дебют на Ханзи Флик начело на националния отбор по футбол на Германия не премина с фойерверки на терена и дъжд от голове, а вместо това мачът срещу Лихтенщайн подчерта слабостите, които мъчат Бундестима от години, пише агенция ДПА. 

След победата с 2:0 срещу Лихтенщайн в световна квалификация Флик заяви, че ще бъдат нужни работа и търпение в сериозни количества. "Чака ни много дълъг път и днес (в четвъртък) направихме първата крачка", каза Флик, който наследи на поста Йоахим Льов и има договор с Германския футболен съюз до лятото на 2024. 

Очакванията са до тогава Бундестимът да бъде на същото ниво, на каквото бе той и през 2014. Бившият отбор на селекционера Байерн Мюнхен отнесе петодивизионния Бремер ШФ с 12:0 в мач за Купата на Германия наскоро и всички очакваха подобен резултат срещу тима на Лихтенщайн, който е 189-и в ранглистата на ФИФА.

Тимо Вернер и Лерой Сане обаче вкараха единствените два гола за германците, които не създадоха достатъчно положения и пропуснаха малкото чисти пред вратата на съперника. 

"Зюддойче Цайтунг" определи мача като "срамен" и добави, че Флик ще иска да "забрави този дебют". "Кикер" пък пише, че националите "определено не изглеждат интригуващо", а Билд излезе със следното заглавие: "Еуфорията беше голяма, а разочарованието е още по-голямо". Резервата Марко Ройс призна, че "не всичко бе перфектно" и Флик добави, че "националните са се надявали да вкарат поне още няколко гола". Както в много случаи от последните години обаче, те не успяват да пречупят затворил се отбор. 

"Футболистите не вярват, че могат да вкарват много голове. Това е видно за всички. Имахме положения в началото и трябваше да бъдем по-точни. В следващите 20 минути нямаше никакво темпо и не съм доволен от това. Не мога да виня играчите за липса на желание обаче. Просто не си вкарахме положенията", продължи Ханзи Флик.

"Тепърва започваме да научаваме какви са изискванията към нас. Това не бе най-добрата първата стъпка, но поне е приемлива. В неделя можем да излезем начело в групата, а целта ни за момента е именно такава". Германия посреща Армения в неделя в Щутгарт.