Криводол е в частично бедствено положение

Отводняват се къщите, изрива се натрупаната на улиците баластра

Новини
11:00 - 25 Юни 2023
2556
Криводол е в частично бедствено положение

Частично бедствено положение е обявено в община Криводол за втори път за последните десет дни. Поройният дъжд тази нощ е наводнил къщи и унищожил улици в селата Галатин и Ракево, съобщи за БТА кметът на общината Христо Доков.

В Ракево са наводнени две къщи, в Галатин проблемът е по-голям, там в приземни етажи е навлязла вода в над 15 къщи. По думите на кмета нивото на водата е започнало да се вдига около полунощ. „На място веднага са изпратени екипи от общината, но това е природно бедствие и няма как да се противопоставим на него, тъй като водите са скатни. Трябва обаче превантивни мерки да взимаме предварително, а не да чакаме да станат проблемите“, коментира още кметът на община Криводол.

„Рекичката, за която от две години сме подали проект към комисията за бедствия, отново излезе. Сега хората обвиняват Общината, но ние нямаме вина, защото сме подготвили проект, дали сме становище, на комисия е минал, но няма финансиране“,  обясни Христо Доков.

Той информира, че вече е започнало възстановяване, отводняват се къщите, изрива се натрупаната на улиците баластра. „За съжаление една от асфалтираните миналата година улици е разрушена наполовина, над 150 м асфалта е вдигнат“, обясни още кметът на община Криводол.