Крум Зарков: БСП няма да подкрепи бюджетите на управленска немощ

Милиарди левове ще бъдат хвърлени в нереформирани системи, отсъди депутатът

Новини
13:02 - 06 Ноември 2020
1355
Крум Зарков: БСП няма да подкрепи бюджетите на управленска немощ

Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско безсилие, които ни се предлагат от правителството. Милиарди левове отново ще бъдат хвърлени в нереформирани системи, отсече депутатът Крум Зарков пред журналисти.

“Няколко години бездействия не само че са вредни, а вече ще струват много скъпо. Това са публични средства, които не могат да бъдат изразходвани просто така. И тъй като управляващите и мнозинството им го знаят, прилагат невиждани досега методи за силовото му прекарване през парламента.

Днес сутринта, когато народните представители, вероятно и тези от ГЕРБ, са идвали на работа, не са знаели, че ще им се наложи да разглеждат най-важните закони в страната. Закони, които с право се очакват от българските граждани, но не по този начин, не по метода на джипката, вкарана в парламента. Ние няма да легитимираме този процес и ще направим алтернативните си предложения, но не днес е времето за разглеждане на този бюджет, не и по този начин”, категоричен е Зарков.

“Здравеопазването - нито една качвствена реформа и нито една дупка в системата не може да бъде запълнена с изливането на нови и нови стотици милиони. В пенсиите - пенсионерите нямат нужда от подеяния, а от система”, допълни Зарков.

БСП изпрати и писмено искане до здравния министър проф. Костадин Ангелов с настояване да даде информация кои депутати са били карантинирани, тъй като има съмнения, че такива са дошли на работа днес, за да може парламентът да събере кворум.