Крум Зарков: ГЕРБ пробутват миш-маш Конституция

Новини
07:55 - 18 Август 2020
3109
Крум Зарков: ГЕРБ пробутват миш-маш Конституция

Някой цели българските граждани да се сбият. Това заяви депутатът Крум Зарков по повод снощния екшън пред Румънското посолство, при който кола с жена с две деца проби блокадата и бе нападната, а предното стъкло на автомобила - строшено от протестиращите.  

Хората блокират кръстовища, не защото им е приятно,  а  защото виждат, че не могат да бъдат чути по друг начин, натърти политикът. 

Виновни за ескалацията за напрежението за тези, които проявяват необясним инат, заключи Зарков. 

ГЕРБ стигнаха до последния рубеж и атакуват и него, допълни той. 

По повод внесения проект за нова Конституция, Зарков заяви, че ГЕРБ всъщност нищо не предлагат, пробутват стар текст, но разбъркан, а там, където са пипнали, "са си оставили ръцете".

"Няма промени, които предлага ГЕРБ. Тоова е миш-маш, който никой не се наема да обясни", бе коментарът му на проекта за цяла нова конституция. Изключително опасно е заличаването на преамбюла - вече да не пише, че това е правова, социална държава. ащо се трият и муди като "мир", попита левият юрист. Между анонсите на премиера и вчерашния проект има разлики. Те самите са много объркани, каза той по адрес на колегите си от ГЕРБ.

На мого сериозен и ясен дебат подлежи дали изобщо трябва да има промяна и ако да, трябва да се направи много прецизно в главата за съдебната власт - там, откъдето всичко тръгна. Така че изобщо няма нужда от свикане на ВНС, смятат левите. Този дебат по думите на Зарков може да се води като предизобрен, след като управляващите си подадат оставката и в хода на кампанията всяка партия заяви за какво се бори.

Внасянето на проекта в деловодството на парламента вчера нищо не значи, категоричен бе Зарков. Няма такава процедура, това е за сведение,тепърва ще се събират подписи и преди това внасяне е невъзможно.