Крушчич брани нов в ЦСКА

"Анита не е играл отдавна, но бързо ще си върне формата", твърди треньорът на "червените"

У нас
14:02 - 28 Февруари 2020
2252
Крушчич брани нов в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич защити новия футболист в отбора Върнан Анита, който трябва да подпише официално до часове. Мнозина у нас поставиха под съмнение трансфера на холандеца, който има солидна визитка (Аякс, Нюкасъл, Лийдс), но не е играл близо година.

Последният официален мач за 30-годишния дефанзивния халф е от 15 май миналата година в мач от холандското първенство, тогава неговият Вилем II губи 2:6 от АДО Ден Хааг. Въпреки това Крушчич е сигурен, че Анита ще помогне много на "червените" в оставaщите срещи до края на първенството.

"Анита тренира с нас. В момента минава медицински прегледи, очаквам да подпише до няколко часа. Надявам се той да вдигне качеството на отбора и да помогне на тима. Играч като Анита винаги е добре дошъл. Вярно е, че не е играл отдавна, но физическото му състояние е много добро. Футболисти като него, които имат много мачове на високо ниво, не се нуждаят от много време, за да възвърнат формата си”, каза Крушчич по повод предстоящата сделка на „Армията“.

Върнан Анита има 109 мача с екипа на Аякс между 2006 и 2012, както и 133 двубоя за Нюкасъл в периода 2012-2017.