Крясъци и закани в НС: Схватка между Божанков и Цончо Ганев ошашави Никола Минчев

Двамата депутати за малко да стигнат до бой заради процедура

Новини
13:35 - 19 Май 2023
3237
Крясъци и закани в НС: Схватка между Божанков и Цончо Ганев ошашави Никола Минчев

Махленски разправии, обиди и заплахи съпътстваха днешните дебати по промените в НПК в парламента. Фитилът запали преминалия в лагера на ПП-ДБ Явор Божанков, който в миналия парламент бе депутат от БСП. 

След края на изказването на Божанков, Цончо Ганев влезе в роля и му се сопна: "Това ли беше процедурата? Я, я ела обясни тая процедура!". "Да се върна ли?", закани му се Божанков.

В спора бе принуден да се намеси зам.-председателят на парламента Никола Минчев.

"Г-н Божанков, седнете си на мястото! Г-н Ганев, обърнете се напред... какво се казва в час", отсече Минчев, но страстите продължиха да се нажежават. Депутатът от "Възраждане" се скара на Минчев защо не наказва Божанков. 

"Аз и Вас можех да ви накажа за една реплика, която казахте веднага след изказването, но не го направих", отвърна му зам-шефът на парламента.

След това той даде думата на Георги Свиленски от БСП, но и той се включи в словесния скандал.

"Аз преди няколко седмици призовах Божанков по-рядко да идва до тази трибуна. Първо - говори неистини, второ - спекулира и трето - злоупотребява с правото си на народен представител", каза червеният депутат по адрес на бившия му партиен другар.

Минчев попари недоволството на Искра Михайлова от "Възраждане", като я контрира: "Спокойно малко. Няма нужда да викате от място".

Снимка: Агнес Методиева