Кубче с лед: Любимият трик за красота на Бела Хадид

Това е най-достъпната козметична процедура

Стил
14:32 - 23 Август 2022
4001
Кубче с лед: Любимият трик за красота на Бела Хадид

Втриването с кубче лед на лицето е една от най-старите процедури, обожавани от Мерилин Монро, Марлене Дитрих и, разбира се, нашите баби. Сега тя отново набира голяма популярност в TikTok и всичко това благодарение на Бела Хадид. Моделът сподели тайната си за гладка и сияйна кожа - оказа се, че е ледено студено измиване. На снимката, публикувана от Бела, тя потапя лицето си в купа, пълна с кубчета лед. Разкрасителната практика беше мигновено подета от милиони потребители на TikTok, които обобщиха - измиването с лед наистина работи.

Процедурата има редица несъмнени предимства. Ледът незабавно премахва образуваните през нощта отоци, тъмни кръгове и торбички под очите, ободрява, помага да се „включите“ по-бързо след сън. Този леден ефект стимулира притока на кръв, което води до по-равномерен тен и сияйна кожа. В допълнение, редовното миене с лед насърчава обновяването на кожните клетки, забавя стареенето и предотвратява появата на бръчки. 

За по-голяма ефективност можете да използвате не само обикновена чиста вода за замразяване, но и различни активни съставки. Например, за да подобрите деконгестантния ефект, замразете отвара от лайка с няколко капки масло от гроздови семки, за детоксикация - зелен чай със сок от грейпфрут. Ако кожата ви е много суха, можете да добавите крем или козметични масла към сместа за замразяване. 

Бъдете внимателни, билковите съставки могат да причинят тежки алергии. Преди да "измиете" с лед с този състав, опитайте върху малък участък от кожата и изчакайте известно време. Ако няма дразнене, съставът ви подхожда.