Кубрат Пулев и Махмуд Чар може да се боксират на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

Бокс
16:25 - 07 Юли 2024
4537
Кубрат Пулев и Махмуд Чар може да се боксират на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

Боксовият двубой между Кубрат Пулев (31:3) и Махмуд Чар (34:4) през март пропадна поради контузия на германеца, но двамата заявиха, че този мач ще се състои по-късно тази година.

Регионалното издание „Трибуна Пловдив“ съобщи, че има информация за стартирали преговори с ръководството на стадион „Христо Ботев“, където се провеждат домакинските футболни мачове на местния гранд Ботев Пловдив.

Мениджърът на „Кобрата“ – Ивайло Гоцев, сподели снимка в социалните мрежи, на която двамата с клиента му позират пред обновените трибуни на съоръжението. Надписът към снимката гласеше „скоро“, което бе разчетено, като знак, че стадионът може да приеме боксовата гала през есента.

В България големите събития от бойните изкуства по традиция се провеждат в спортните зали из страната, така че би било интересно дали 43-годишният Кубрат Пулев е в състояние да напълни трибуните на близо 19-хилядния стадион в „Града под тепетата“.

Трябва да приемем също така възможността Гоцев да е имал нещо съвсем различно предвид с публикацията си, защото от няколко години насам „Кобрата“ се занимава активно със строителен бизнес, а и нерядко е заявявал футболните си симпатии. Току виж се превърнал в един от собствениците на Ботев или пък фирмата му се ангажира с част от довършителните строителни дейности по стадиона на „канарчетата“.