Кубрат Пулев обеща: Ще съм във върхова форма срещу Чар

Правим невъзможното, за да се случи в България този двубой, призна нашият боксьор

Спорт
13:04 - 22 Февруари 2024
1514
Кубрат Пулев обеща: Ще съм във върхова форма срещу Чар

Бившият претендент за световна титла в професионалния бокс Кубрат Пулев потвърди официално, че ще се боксира с Махмуд Чар на 30-и март в “Арена София”. Това се случи на съвместна пресконференция с бъдещия му опонент в столичния хотел "Маринела".

"Предпочитам да се концентрирам отнво повече в линия на срещата. Това ще е едно невероятно събитите. Имаме привилегията то да се състои в България. Имайте предвид, че взехме много трудни решения. Правим невъзможното, за да се случи в България този двубой. Аз съм благодарен на хората, които прегърнаха тази идея и помагат.

Опитваме се да направим нещата така, че всичко това да се случи и нещо повече - да има една невероятна галавечер, която да остане в историята. Лично съм благодарен на първо място на Господ, че предостави възможността на всички в организацията. Като спортист ще се изправя срещу един сериозен противник. Той има доста опит и много тежки битки през които е минал. Подхождам с респект и уважение към него. Бъдете сигурни, че ще излезна в една супер-форма, а оттам нататък, каквото Господ е отредил - ще направим всичко възможно да направим в България световен шампион по бокс", сподели Кубрат Пулев пред журналистите.

"Бях поканен от господин Гоцев да се бия в България за първи път през 2017-а. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място. Кубрат е страхотен боксьор, страхотен боец. Преди бяхме заедно част от "Зауерланд". Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него", отговори Чар.

"Радвам се, че съм тук в София. Всички харесват тежката категория и всички се надяват да имат световен шампион в тази дивизия. Българите много се надяват на този двубой. Мисля, че ще направим голямо шоу и е възможно да се върнем. Уважението ми е голямо към Ивайло, тъй като организира тази битка", допълни мениджъра на германеца, Ерол Сейлан.

"Преди 30 години стартирах точно в този град. Едва на 25 години, когато бях с една фикс идея да докарам световен шампион в България. 30 години по късно това ще се случи. Боят ще бъде сериозен. Противникът не е случаен. Той е бил в ринга с велични като Виталий Кличко, Поветкин и други. Не е дошъл тука на гости. Той ще е на границата, на която ние трябва да преминем, за да постигнем нашата цел", разказа българският мениджър и промоутър Ивайло Гоцев. Той допълни, че на боксовата гала в "Арена София" между въжетата ще видим и непобедената в профи бокса Джоана Нуамеруе.

Кобрата за последно се боксира на родна земя през 2018-а. Тогава той надделя над Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след 12 рунда бокс. В последната си среща на ринга българинът надигра Анджей Вавржик. Това се случи на 14-и декември, 2023-а в Коста Меса, Калифорния.

Чар е в серия от три поредни победи. За последно германецът нокаути Нури Сефери на 21-и декември 2022-а в Хамбург.

"Впечатлен съм от упоритостта на Кубрат. Видяхме как два пъти се би за световна титла. Благодарен съм, че сега съм тук. Част от едно невероятно шоу. Това е големият шанс на Кубрат - мач за световна титла. Тренираме постоянно. Както той, така и аз"

"Бих се радвал и ние да сме световни шампиони. Това е различно нещо. Ще е плод на цяла една кариера и цял един живот", заяви Тервел Пулев. Той допълни, че се надява скоро да стане ясен и неговия опонент за 30-и март.