Кучето Рая, оцеляло в огнения ад във Воден , вече има осиновители

Търси се дом за още десетина животни от селото

Новини
18:50 - 28 Юли 2024
1810
Кучето Рая, оцеляло в огнения ад във Воден, вече има осиновители

Един пост в социалните мрежи цяла седмица се споделяше от хиляди българи. Той беше пуснат веднага след пожарите в село Воден, които оставиха без дом 35 семейства. Постът беше за едно куче, обгоряло в огъня. Търсеха се хора, които да го осиновят. За случая разказа НОВА.

„Кучето Рая в момента се чувства много по-добре. Кучето е много социално и любвеобилно, но не знаем възрастта и името му. Аз съм ветеринарен лекар в град Елхово и в деня след пожара реших, че трябва да отида във Воден и да помогна, на когото успея. Срещнах се с кметицата и ѝ предложих помощта си. Аз съм управител на приют за животни. Рая е открита два дни след пожара. Доброволец я открива вързана на един синджир, в къща, която изцяло е изгоряла. Предните лапички на кучето са силно обгорени”, коментира в студиото на НОВА Лора Събева, която е спасила кучето.

По нейни думи около десетина други животни също са останали без дом след пожара. Събева разказва, че не е предполагала, че толкова много хора ще споделят поста в социалните мрежи. „Рая е кръстена от кметицата на село Воден. Името е на момиче, което е помагало на пожарникарите, правило им е сандвичи.

 „Имам и друго куче, което отново е осиновено. Участвах като доброволец за гасене на няколко от пожарите в страната. Бедствието е нещо страшно, не знаем в тази ситуация дали стопаните са имали време да спасят животните си”, каза Атанас Костов, който осиновява кучето Рая.

Атанас посочи, че кучетата, от порода питбул са изключително любвеобилни, затова не се е замислил дали да осинови и Рая.