Кукурея: Гари Невил, благодарим ви за "подкрепата"

Спорт
15:25 - 15 Юли 2024
1397
Кукурея: Гари Невил, благодарим ви за "подкрепата"

Испания стана Европейски шампион за четвърти път в историята. Испанците победиха Англия с 2:1 във финала на Европейското първенство, който се игра на „Олимпиащадион“ в Берлин. Голмайстори за "Ла Роха" бяха Нико Уилямс в 47-ата минута и Микел Оярсабал в 87-ата минута. Коул Палмър се разписа за Англия в 73-ата минута.

Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил по-рано каза, че Испания не може да спечели европейското първенство заради левия бек Марк Кукурея.

„Мисля, че той е една от причините Испания вероятно да не стигне докрай“, каза Невил.

Момчетата на Луис де ла Фуенте завършиха турнира със седем победи в седем мача.

След финала на Евро 2024, Кукурея сподели изявлението на Невил в социалните медии и отговори: „Изминахме пътя, стигнахме до края, Гари. Благодарим ви за вашата подкрепа."

Марк Кукурея започна кариерата си в академията на Барселона, но не стигна до първия отбор. Игра под наем в Ейбар и Хетафе. Именно Хетафе купи договора му от Барселона през 2020 г. за 11,8 милиона евро.

Една година по-късно Брайтън плати 18 милиона евро за левия бек, а през 2022 „чайките“ го продадоха на Челси за 65,3 милиона евро. Договорът с лондонския клуб е валиден за още четири години, а Transfermarkt оценява стойността му на 25 милиона евро.