Култов графити артист изрисува локомотив на БДЖ

Машината ще пътува утре за първи път към Бургас

Новини
15:00 - 12 Август 2019
3101
Култов графити артист изрисува локомотив на БДЖ

Най-влиятелният български графити артист Nasimo изрисува локомотив на БДЖ. Железницата ще представи подвижното произведение на изкуството утре, когато то ще замине от Централна гара София към Бургас.

Изцяло изрисуваната машина ще пътува за първи път с бързия влак № 8613 от столицата до морския град, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, които пътуват в страната. Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.

Своеобразното произведение на изкуството на знаковия стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на дружеството за отдаване на площи с рекламна цел. Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа. Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11:30 ч., за да могат желаещите да го разгледат и да се снимат с него. Композицията за Бургас заминава в 13:20 ч.

Познат на поколения под артистичния псевдоним “Nasimo”, Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

На снимката: Станислав Трифонов твори поредния си шедьовър. Локомотивът ще видим утре.