КУЛТУРЕН ШОК: Панайот Панайотов приключи с кожените гащи, фирмата му фалира

През ключалката
18:00 - 24 Март 2021
11794
КУЛТУРЕН ШОК: Панайот Панайотов приключи с кожените гащи, фирмата му фалира

Култовият естрададжия Панайот Панайотов след няколко дни ще празнува своя 70-и юбилей. Певецът е известен колкото с парчетата си "Момчето, което говори с морето" и "Шопкиня", толкова и с прилепналите кожени панталони, с които от десетилетия се появява на сцената. За съжаление обаче на модните му превъплъщения е настъпил край, тъй като семейната фирма за кожени облекла е фалирала в кризата.

Бизнесът се движеше от съпругата на Панайот - Емилия, която освен финансов мозък на дуета, е и талантлива дизайнерка. Да, ама търговията с облекла от мъртви животни е пред умиране заради модата сред младите да се носят еко облекла и либералното отрицание към дрехи, създадени от страданието на невинни твари.

Пазарът на кожи, които бяха хит пред 80-те и 90-те години на миналия век, се е свил тройно в последните години и фирмата на Панайотови била на изпарения, преди пандемичната обстановка да я довърши. Въпреки това певецът не се оплаква от липса на финанси като повечето си колеги.

38 години семейна идилия с Емилия

"Аз си работя, правя си записи, концерти (когато е разрешено). Да не съм някое нафталинено старче да чакам на едната пенсия", хвали се Панайот. И допълва, че не е наясно колко точно пари изкарва от музиката си, защото съпругата му прибирала всички хонорари.

Двойката е заедно вече 38 години и макар Панайотов и половинката му да нямат деца, минават за едно от най-здравите семейства в родния шоубизнес. Панайот и Емилия твърдят, че дори никога не са се карали, а най-тежките думи, които певецът си е позволявал да каже на жена си, били: "Ай, стига, бе!"