Кун Агуеро обявява в сряда оттеглянето си

Това ще стане на специална церемония

Спорт
11:54 - 13 Декември 2021
1654
Кун Агуеро обявява в сряда оттеглянето си

Аржентинският нападател на Барселона Серхио Агуеро ще обяви в сряда своето оттегляне от футбола. Това ще стане на специална церемония.

Аржентинецът, който за последно игра на 30 октомври в мача срещу Алавес, няма да може да продължи да се състезава на най-високо ниво поради сърдечните проблеми, които го отстраниха от терена.

Още преди няколко седмици журналистът Жерар Ромеро обяви, че Агуеро е взел окончателното си решение да спре с футбола и ще обяви това на нарочна пресконференция. След това новината бе потвърдена и от бившия съотборник на аржентинеца в Манчестър Сити – Самир Насри.

След това вицепрезидентът на Барселона Рафа Юсте отрече тези информации, но в крайна сметка от каталунския клуб ще организират в сряда специална церемония, на която Агуеро ще обяви, че прекратява своята кариера.

Аржентинският нападател се почувства зле по време на двубоя с Алавес на 30 октомври, а впоследствие стана ясно, че футболистът има аритмия. Наложи се той да се подложи на операция, а лекарите обявиха, че Агуеро ще има нужда от тримесечна пауза, след която ще стане ясно дали той изобщо ще може да играе отново.