Кун Агуеро със своя статуя на "Етихад"

Ман Сити засвидетелства признание за спечелената преди 10 год. титла

Спорт
14:30 - 13 Май 2022
1491
Кун Агуеро със своя статуя на "Етихад"

Манчестър Сити официално откри статуя на легендата на клуба Серхио Аргуеро. Това се случи в днешния ден (13 май), на който се навършват 10 години от драматично спечелената от „гражданите“ титла на Англия след 44-годишна суша.

Тогава тимът на роберто Манчини надви Куинс Парк Рейнджърс, като победата бе донесена именно от Агуеро с гол в 93-ата минута и 20-ата секунда.

Затова и от клуба решиха именно днес да е откриването на статуята на аржентинеца, която допълва триото заедно с Венсан Компани и Давид Силва, сложили началото на златната ера на Ман Сити.

Статуята, чийто склуптор е Анди Скот, е разположена пред източния сектор на „Етихад“, като е направена от хиляди заварени парчета поцинкована стомана. През нощта както статуята на Агуеро, така и тези на Компани и Силва, ще бъдат специално осветени със сини светлини.

С издигането на тази статуя „гражданите“ искат да отдадат почитта си към Агуеро, който по време на престоя си в клуба спечели 15 трофея, а наскоро влезе и в „Залата на славата на Висшата лига“.