Куриоз: Финалът за Суперкупата на Турция продължи само две минути

Новини
11:02 - 08 Април 2024
1876
Куриоз: Финалът за Суперкупата на Турция продължи само две минути

Мачът за Суперкупата на Турция межзу Галатасарай и Фенербахче напрактика не се състоя, след като „фенерите“ изпратиха юношите до 19 години на тази среща, но и те напуснаха терена след първия получен гол.

Галатасарай поведе с гол на Мауро Икарди още в 1-ата минута, а още преди да бъде изпълнен център юношите на Фенербахче напуснаха терена на стадиона в Шанлъюрфа след сигнал от резервната скамейка.

А реферът Волкан Баярслан и неговите помощници изчакаха известно време и се увериха, че Фенербахче няма да се върне, след което прекратиха мача в 4-ата минута.

Първоначално срещата за Суперкупата на Турция трябваше да се състои през декември в Саудитска Арабия. Но в последствие Футболната федерация на страната я пренасрочи за 7-и април.

Фенербахче не се съгласи с датата и заплаши, че ако няма нова промяна, те ще се явят на този мач с юношите. Така и се случи сега.

"Жълто-сините" поискаха отлагане на Суперкупата заради гостуването си на гръцкия Олимпиакос на 11 април от четвъртфиналите на турнира УЕФА Лига на конференции.

Дали мачът е прекратен и ще има служебен резултат, или е отложен и ще се насрочи на нова дата, предстои да стане ясно след заседание на Турската федерация по футбол.

Играчите на Галатасарай се събраха и празнуваха, мислейки за служебна победа. След това обаче те направиха двустранна игра, разделени на два отбора. Феновете също останаха на стадиона и проследиха тренировката.

От своя страна делегацията на Фенербахче не се бави много и напусна стадиона по най-бързия начин.

Този скандал е поредният в турския футбол от цяла поредица, включваща набит съдия от президент, нахлуване на публиката и саморазправа с играчи на Фенербахче, както и непрекъснати оплаквания и жалби срещу реферите.

 "Футболистите на Фенербахче напуснаха терена в знак на протест. Този ход беше в знак на протест срещу Турската футболна федерация. Фенербахче се бори за истината. Ние сме най-големият клуб в света с 30 милиона привърженици и няма да позволим някой да се подиграва с нас", заяви президентът на Фенербахче Али Коч в специално изявление след като юношите му напуснаха стадиона в града в Централен Анадол.