КУРИОЗ! Министър на Слави за ДБ: Гнусна паплач

Политика
10:05 - 04 Август 2021
7958
КУРИОЗ! Министър на Слави за ДБ: Гнусна паплач

Див скандал зад парвана на преговорите за бъдещо правителство! След като вчера „Има такъв народ“ (ИТН) представиха номинациите си за министри, за които ще търсят подкрепа в Народното събрание, една от най-озадачаващите фигури се оказва предложеният за министър на правосъдието.

Ресорът е особено важен за „Демократична България“. Става въпрос за 45-годишния депутат от ИТН Момчил Иванов.

Само два дни преди издигането му за министър негов пост нажежи фейсбук.

„За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици - майкопродавци. Реакцията е умопомрачителна. Срещу ПП „Има Такъв народ“ е активирана цялата гнусна паплач , която последните 30 г. постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема! Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес."

Постът по всичко личи е насочен срещу „Демократична България“ (ДБ), с която ИТН влязоха в конфликт миналата седмица насред преговорите за съставяне на правителство.

Вчера председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов каза, че предложеният за министър на правосъдието, какъвто бе самият той преди години, не му говори нищо.

„Говорят ми само статусите му във фейсбук“, коментира Иванов. На въпрос дали има предвид „майкопродавците“, той отговори: „Да“.

След призив да разясни, Христо Иванов каза само: „Аз не мога да го разясня.“

А на питане как го оценява, той отговори: „Ще го оценим като част от целия пакет, който се предлага, заедно с крайното решение на коалицията.“ Става въпрос за решението на ДБ дали ще подкрепят проектокабинета на ИТН.

Предложението на партията на Слави Трифонов за правосъден министър, обаче, си е меко казано провокация към „Демократична България“, от която уж се очаква подкрепа за правителството.

Междувременно Иванов е изтрил скандалното си изявление във фейсбук.

Ето го и него: