Куриоз в Lupa.bg: Задължават митничари да гледат... порно!

Новини
15:09 - 19 Юли 2020
9861
Куриоз в Lupa.bg: Задължават митничари да гледат... порно!

Правителството на Канада задължи митническите власти да гледат порно, когато са на смяна! Всеки, който е свободен, трябва да отделя по няколко часа на ден, ангажирайки се с това да види каква продукция влиза в страната, установи репортер на Lupa.bg при разходка из големите информационни сайтове на втората по територия държава в света.

Мерките са с цел филмите за възрастни да не са твърде хард и да не включват болка и насилие.

Много DVD-та се поръчват от различни сайтове в интернет - на ден са няколко хиляди, което допълнително затруднява работата на митничарите. Продукцията трябва да премине през визуален тест преди да бъде освободена от митницата и да пристигне на адреса на получателя.

"Кадрите не трябва да включват некрофилия, кръвосмешение, удряне, рязане, изгаряне, бой, задушаване, усукване на крайници, поглъщане на изпражнения и урина, присмех, унижение или уронване престижа на човек", заяви Джон Макинтош - един от шефовете на митницата в Канада.

"Не можем да допуснем и печатни материали със същото съдържание, както и детската порнография, разбира се", допълни той.

Интересно е, че гледането на порно не датира от днес или вчера, а доста преди това. За известен период това начинание е било занемарено, но сега е станало задължение.

"Когато започнах като митнически служител през 1992 година, първата ми работа беше да гледам порно в една малка стаичка", разказва Кели Съндберг, който в момента е професор в университета "Маунт Ройъл" в Калгари.

"Самото затваряне на вратата, навеждаше на различни мисли останалите, а понякога се получаваха конфузни ситуации, особено когато работиш с жени офицери.

Когато някой филм е спрян, трябва да се пише обяснение. А това също е неприятно за служителите, които в интерес на истината нямат отделни стаи. Нали си представяте какво може да се получи при прекомерна превъзбуда от гледане на порно няколко последователни часа?

"При изземане на DVD трябва да се напише, че на еди коя си дата е иззето, тъй като при преглеждане на филма, на 14:23 минута от съдържанието има прекомерна еякулация на лицето, примерно. И получателят има срок 30 дни да обжалва", признава Съндберг.