Кутев хвърли оставка като говорител на кабинета във фейсбук

Новини
18:12 - 17 Ноември 2021
5188
Кутев хвърли оставка като говорител на кабинета във фейсбук

Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебното правителство. Екстремната новина той съобщи на профила си във фейсбук. 

"Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев", написа Кутев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви вчера, че той е ангажирал кабинета, когато е поискал оставката ѝ заради слабите резултати на изборите за социалистите: 

"Абсолютна изненада е, че оставката ми иска служебното правителство чрез говорителя си Антон Кутев, който не прави това искане на пленум, а публично, в качеството си на говорител на служебния кабинет. Абсолютна изненада е, че инициативният комитет на президента Радев е на вицепрезидента Илияна Йотова ми искат оставката. Да, имаме писмо със социалистите, членове на инициативния комитет, които ми искат оставката, каза лидерката.

На тези две структури предлагам да не се занимават с партийно строителство. Служебният кабинет да си гледа кризите, има достатъчно проблеми за решаване - цените, здравето, да не инженерства в БСП. А инициативният комитет да си гледа балотажа, а не да се занимава с ръководството на БСП," коментира Нинова.

Днес сутринта на страницата си във фейсбук Кутев написа, че поискал оставката на Нинова в личния си профил като член на БСП, а не на официалната си страница като говорител.

·                           
 
·