Квалификант шамароса Алкарас в Париж

Спорт
11:11 - 01 Ноември 2023
3070
Квалификант шамароса Алкарас в Париж

Роман Сафиулин спечели най-голямата победа в кариерата си, като отстрани вторият в света Карлос Алкарас във вторник вечерта на Мастърс 1000 тенис турнира в Париж. 

Квалификантът от Русия успя да направи ранен пробив и в двата сета за шокиращата си победа с 6:3, 6:4 и така нанесе на испаница първа загуба на старта през 2023 г.

"От квалификациите насам играех на това ниво, но срещу Карлос и тези момчета от Топ 10, Топ 20 трябва да вдигнеш нивото, - каза 45-ият в света Сафиулин след мача. - Успях да го направя".

Алкарас, който беше принуден да се откаже от участие в Базел заради проблеми с лявото стъпало и кръста, се състезаваше за първи път след поражението си от Григор Димитров преди 20 дни на осминафиналите в Шанхай. Поражението нанася тежък удар върху опита му да се върне на върха на световната ранглиста, окупиран от Новак Джокович.

Григор Димитров ще играе днес мача си от втория кръг в Париж. Той ще се изправи срещу третия в света и схемата на турнира Даниил Медведев в 12 часа наше време. До момента българинът е спечелил две от осемте срещи с руснака, като последната беше миналата седмица на турнира във Виена.