Кьолн запази шансове за спасение

Три от останалите мачове завършиха 1:1

Спорт
19:29 - 11 Май 2024
3913
Кьолн запази шансове за спасение

Кьолн постигна драматичен успех с 3:2 у дома срещу Унион Берлин в мач от 33-ия кръг в шампионата на Германия. "Козлите" изоставаха с 0:2 в 19-ата минута след попадения на Робин Кнохе и Кевин Фоланд до 19-ата минута, но постигнаха късен обрат, който ги остави в битката за оставане в елита.

Флориан Кайнс от дузпа в 45-ата минута върна домакините в двубоя, а попаденията на Щефен Тигес в 87-ата минута, както и на Деймиън Даунс в допълнителното време осигуриха шансовете за Кьолн да запази мястото си сред най-добрите в Германия.

"Козлите" имат 27 точки на 17-то място във временното класиране след едва петия си успех през кампанията, докато Унион Берлин е с 30 пункта на 15-та позиция.

В друга среща от кръга РБ Лайпциг направи равенство 1:1 пред собствена публика срещу Вердер Бремен.

Автогол на Николас Зайвалд в 36-ата минута осигури аванс от попадение в полза на "зелените", но Бенямин Шешко изравни след малко повече от един час игра.

"Червените бикове" са на четвърто място с 64 точки, докато Вердер остава на 11-та позиция.

В другите ранни съботни срещи Борусия Мьонхенгладбах и Айнтрахт Франкфурт завършиха наравно 1:1, а Фрайбург и Хайденхайм също поделиха точките при 1:1.

По-късно днес финалистът в Шампионската лига през този сезон Борусия Дортмунд гостува на Майнц 05, който също е застрашен от изпадане. В неделя шампионът Байер Леверкузен гостува на местния си противник Бохум, докато Байерн Мюнхен приема Волфсбург.