КЗК позволи на Домусчиев да купи Нова

До дни новите собственици ще оповестят дали ще правят промени в бизнеса

Новини
17:55 - 21 Март 2019
3000
КЗК позволи на Домусчиев да купи Нова

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) e дала разрешение фонда на братята Кирил и Георги Домусчиеви да придобие бизнеса на Нова телевизия у нас, научи Lupa.bg. Това се е случило в сряда, 20 март, което означава, че сделката за медиата вече е факт.

Шведският медиен гигант MTG подписа споразумение да продаде дела си от 95% от „Нова Броудкастинг груп" в България на притежаваната от Домусчиеви „Адванс Медия груп” преди около месец. Цената на 100% от дружеството е 185 милиона евро. Чакаше се решението на КЗК, което не закъсня.

До няколко дни се очаква новите собственици от „Адванс медия груп” ЕАД да направят официално съобщение и да оповестят дали предвиждат промени в групата. Медийният конгломерат около Нова телевизия включва няколко тв канала, информационни и търговски сайтове, списания. По всяка вероятност в онлайн бизнеса на групата ще има промени с цел по-голяма оптимизация на бизнеса. Възможни са и рокади в Нова телевизия, където в последните няколко месеца има противоречия между няколко отделни лобита.