Лъчо Мозъка следи като цербер депутатите за маски

Новини
17:30 - 24 Септември 2020
2325
Лъчо Мозъка следи като цербер депутатите за маски

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, по-известен като Лъчо Мозъка, се е превърнал в истински цербер в парламента - докторът на Бойко следи изкъсо кой от колегите му носи маска и кой си позволява да гази основното правило срещу коронавируса.

Докторът изнасял заплашителни лекции на по-немарливите гербери, които махват с ръка на предпазните средства срещу коронавируса и предпочитат да носят маските в джоба и по чантите си.

Д-р Иванов не само че отправял остри забележки към всеки, пренебрегнал правилата, но и категорично отказвал да разговаря с депутати без маски дори по важни парламентарни теми, разказват партийците в Народното събрание.  

„Спокойни сме в групата на ГЕРБ, имаме качествен контрол в лицето на Лъчо Иванов. Той ни проверява постоянно дали спазваме всички инструкции в извънредната ситуация”, обясняват изнервени депутати. Те признават, че не всички са съвсем дисциплинирани и дори парламентарната шефка Цвета Караянчева често сваля маската си на президиума при парламентарната трибуна. Без маска обича да ходи из пленарна зала и бившата министърка Николина Ангелкова.  

Мозъка със завидна упоритост предупреждавал всички „смелчаци”, че поемат огромен риск за здравето си, като не спазват правилата и се бутат един в друг, без да са защитени със санитарните средства.

Снимка: Агнес Методиева