Лацио удари Наполи

Аталанта попиля Рома след обрат през второто полувреме

Спорт
11:25 - 21 Декември 2020
1269
Лацио удари Наполи

Лацио победи Наполи с 2:0 и се доближи до топ 6 в италианската Серия А. Неаполитанците пък изостанаха на цели 8 точки от лидера Милан. Това е първа победа на столичани след два злополучни двубоя, в които записаха поражение от Верона у дома и реми срещу Беневенто като гост.

Милан вкара най-бързия гол в историята на Серия А и запази първата позиция

Лацио показа 100-процентов коефициент на полезно действие, след като отправи точно 2 удара в очертанията на вратата и вкара два гола. Гостите от Неапол опитаха 6 пъти да вкарат гол, но това не им се отдаде.

Още в 7-ата минута „орлите“ можеха да поведат. Чиро Имобиле се озова в изгодна позиция, но ударът му прелетя над напречната греда. 2 минути по-късно обаче той се реабилитира и отбеляза. Нападателят стреля с глава, изпращайки топката в мрежата на Наполи.

В 18-ата минута Фабиан Руис нанесе добър удар от границата на наказателното поле, но той бе блокиран от Пепе Рейна, който реагира превъзходно, за да попречи на топката да влезе в мрежата.

Домакините решиха мача в 56-ата минута. Тогава Луис Алберто получи топката в наказателното поле и от средна дистанция стреля в десния ъгъл на вратата.

Словенският национал Йосип Иличич се превърна в главно действащо лице за Аталанта при крупната победа над Рома с 4:1 в Серия А. „Вълците“ водеха на полувремето в Бергамо с 0:1, а на почивката Гасперини вкара в игра бившия футболист на Лудогорец Хосе Паломино и Йосип Иличич, което се оказа изключителен ход. Словенецът даде две асистенции и сам вкара четвъртото попадение в мача, с което тотално закопа съперникът на ЦСКА в групите на Лига Европа.

Мачът започна перфектно за столичани, които още в 3-ата минута излязоха напред в резултата. Хенрих Михтарян подаде към Един Джеко, който стреля и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините.

След още 6 минути игра Рома можеше да води с 2:0. Леонардо Спинацола стреля силно от границата на наказателното поле, но топката се спря в левия стълб на вратата.

Първата по-сериозна голова възможност за Аталанта дойде в 32-ата минута, когато Дуван Сапата имаше добра възможност да стреля, но падна в наказателното поле, а реферът даде знак играта да продължи.

В даденото от рефера продължение Рома създаде още една голова възможност. Лоренцо Пелегрини шутира от границата на наказателното поле, но Голини изби в ъглов удар.

Тоталната промяна на Аталанта дойде след смените, които треньорът им направи на почивката. В 57-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Робин Госенс, но реферът не посочи бялата точка.

В 59-ата минута Йосип Иличич подаде хубав пас към Дуван Сапата и той изравни резултата. Този гол даде допълнителен импулс на футболистите от Бергамо, които продължиха да атакуват. В 70-ата минута Иличич центрира прекрасно към Робин Госенс, който вкара второто попадение и Аталанта поведе.

Само 2 минути след този гол падна и трети такъв. Луис Муриел се измъкна от засадата, излезе сам срещу вратаря и го преодоля, мушкайки топката в мрежата за 3:1.

В 85-ата минута Йосип Иличич ознаменува перфектната си игра с гол, който успя да финтира няколко защитника на гостите и с прекрасен удар в десния ъгъл оформи крайното 4:1, с което Аталанта събра 21 точки и съкрати разликата с Рома на 3 пункта. Въпреки това отборът остава на 7-мо място, но е с мач по-малко от отборите преди тях.