Ламин Ямал: Лео Меси е неповторим

Спорт
16:11 - 20 Март 2024
1193
Ламин Ямал: Лео Меси е неповторим

Младата звезда на Барселона Ламин Ямал се очаква да получи фланелката с №10 в отбора от следващия сезон – фланелка, която през годините е носена от редица звезди на каталунците, сред които и голмайстор №1 в историята на клуба Лионел Меси.

„Всичко е много ново за мен. Подобно нещо не ми се беше случвало досега. Единственото ми намерение е да продължа да играя и да се наслаждавам на фланелката на Барса“, заяви Ямал.

Офанзивният футболист говори и за рекордите, които подобри в последните няколко месеца: „Почти всичко, което правя, се превръща в рекорд и е трудно всички да се запечатат в паметта ми, но имам някои, които помня. Казват, че никога шестнадесетгодишно момче не е имало такова влияние върху Барса“.

„Когато вкарах за първи път с фланелката на Барса в Ла Лига, бях много развълнуван. Беше на терена на Гранада и помня много този дебют с клуба на живота ми“, припомни си Ямал.

Той разкри и кои са неговите идоли: „Харесвам Неймар и Меси, те са двамата, които харесвам най-много. Това е сравнение, което правят между мен и тях, е хубаво, но няма да има друг футболист като Лео Меси“.