Ламин Ямал: Надявам се никога да не напусна Барса и да стана легенда

Искам да си купя октопод, вече съм мислил за аквариума, каза младият талант на каталунците

Спорт
11:21 - 13 Септември 2024
490
Ламин Ямал: Надявам се никога да не напусна Барса и да стана легенда

Младата звезда на Барселона и Испания – Ламин Ямал, без съмнение е едно от явленията на световния футбол през този век.

Тийнейджърът счупи куп рекорди както на клубно, така и на национално ниво, където през лятото стана европейски шампион и бе избран за Най-добър млад играч на турнира в Германия.

Lamine Yamal беше главният герой на последната програма на El Hormiguero (Antena 3). Юношата на Барса бе звездният гост на Пабло Мотос през 45-те минути, в които футболистът на Рокафонда беше пред камерите на канала Atresmedia.

В първата си телевизионна изява младият играч на Барса и испанския национален отбор остави няколко заглавия, които не оставиха никой безразличен.

В интервю в предаването „El Hormiguero“ младият играч заяви, че от ранна възраст в Ла Масия са го възпитавали, за да може да се справи с евентуална слава: „От ранна възраст в Барса вече ти помагат да водиш живота си така, че да не се отклоняваш в бъдеще. Работим с психолози и след Европейското всички бяха по-щастливи“.

Ямал призна, че завръщането в дома си го кара да се разсее: „Особено като отида в къщата на майка ми, която ми казва, обуй си джапанките, оправи леглото.

Младият испанец нямаше как да избегне и сравненията с Лионел Меси: „Харесва ми да ме сравняват с най-добрия играч в историята на футбола, но искам да бъда себе си. Нивото на Меси е невъзможно за достигане.

Той говори и за началото на футболния си път, който започва от улицата: „Моят по-голям братовчед ме слагаше като вратар и аз ги финтирах всичките. Те винаги идваха в лицето ми. Имах две кучета и баща ми идваше да ме посрещне след училище с тях и те постоянно ми се радваха и ме събаряха на земята, за да си играем.

Ямал коментира пазарната си стойност, която е 120 милиона евро: „Не искам да плащат тези 120 милиона, защото ще трябва да напусна Барса. Надявам се никога да не напусна Барса, искам да бъда легенда“.

Крилото разкри какво винаги е искал да има, но майка му не му е позволила: „Искам да си купя октопод, вече съм мислил за аквариума, но майка ми каза, че ще ми купи, когато стана на 13, след това каза, че ще ми позволи, когато стана на 18, а сега ми казва, че ще ми позволи, когато стана на 21“.