Ланс попиля Нант

Домакините вкараха един гол през първото полувреме и три през второто

Спорт
08:28 - 29 Октомври 2023
1710
Ланс попиля Нант

Ланс разби с 4:0 Нант в мач от 10-ия кръг на Лига 1. Домакините вкараха един гол през първото полувреме и три през второто.

След успеха Ланс е 9-и в класирането с актив от 12 точки, като в пет поредни мача за първенство не е губил. Нант е седми с две точки повече.

Домакинският начален натиск даде резултата чак в 27-ата минута, когато Ланс излезе напред в резултата. Точен от дузпа беше Флориан Сотока.

В 58-ата минута именно той асистира на Факундо Медина за втория гол в мрежата на Нант. Някъде тук Ланс успя да пречупи съперника си и уби интригата.

В 72-рата минута домакините получиха нова дузпа, която пак беше реализирана от Сотока. Определено 33-годишният нападател се доказа като хладнокръвен стрелец от бялата точка.

Крайният резултат 4:0 в полза на Ланс оформи Нийл Ел Айнауи в 89-ата минута. В следващия кръг от Лига 1 Ланс гостува на Лориен, докато Нант посреща Реймс.

В по-ранния съботен мач от френския шампионат Реймс победи с минималното 1:0 Лориен. Разликата направи голът на Джош Уилсън-Есбранд в 84-тата минута.