Ланс с първа победа

Спорт
11:10 - 25 Септември 2023
1854
Ланс с първа победа

Ланс постигна първа победа за сезона във френското първенство, надделявайки над Тулуза с 2:1 в домакинска среща от 6-ия кръг. Северняците имат вече 4 точки и се придвижиха на 16-о място, а дъното слезе Клермон, който по същото време падна от Льо Авър.

Тимът на Ланс се върна към първенството след успешен мач в Шампионската лига – равенство и точка при визитата на Севиля. Днес играчите на Франк Хайс се бориха много и бяха възнаградени с победен гол на Морган Гилавоги 6 минути преди края на срещата.

Но домакините трябва да съжаляват, защото в първите 20 минути на два пъти техни футболисти уцелиха гредите. И противно на логиката Тулуза откри чрез Сесар Гелаберт в 33-ата минута. Късметът се усмихна за Ланс в добавеното време на първата част, когато след подаване на Тийс Далинга най-съобразителен беше Уесли Саид, който изравни.

Завърналият се в елита отбор на Льо Авър регистрира четвърти пореден мач без поражение и днес победиха с 2:1 Клермон. Така с 9 точки те вече са на 9-о място. Набил Алиуи в 4-ата минута и Мохамед Байо в 7-ата осигуриха трите точки, а Шейк Конате в 44-ата върна един гол за гостите.