Лаптопа: Морал и уважение

Не съм човек, който ще изрине всичко старо, твърди новият шеф на ДЮШ на ЦСКА

Спорт
16:45 - 17 Юли 2023
3081
Лаптопа: Морал и уважение

Костадин Ангелов е познато име в българския футбол не от днес. Той бе назначен за директор на детско-юношеската школа на ЦСКА миналата седмица, а целите и амбициите, които си е поставил са високи. Бившият наставник на Ботев, Пирин и Витоша (Бистрица) вече е изградил стратегия за работа с подрастващите на стадион "Българска армия", която описва в детайли изискванията към треньорите, децата и родителите в школата. 

Ангелов е поредният гост на "SportCast с Деян и Иван" и в разговора разкрива много от вижданията си за бъдещата работа. Както и много интересни случки от миналото на футболист и треньор.

"За мен винаги в началото трябва да е трудно. Когато учиш нещо ново, винаги е трудно. Същото е и с футбола. Краткосрочните резултати раждат дълготрайното страдание, което всички изпитваме и затъваме, защото всяка една школа гони тези краткосрочни резултати. Те взимат високи деца, те мачкат, бият, разправят се родители, клубовете се плюят един друг.

Цялото това напрежение ражда краткосрочни резултати, взимаш една купа и после си забравен. За мен нормалният начин е да изстрадаш трудностите, за да минеш на другото ниво." споделя новият първи човек в школата на "Армията". 

А там предстоят промени, но те ще се правят постепенно и с цел:

"Не съм човек, който иска да влезе, да изрине всичко и да каже - Вие всички сте некъдърници, дайте новите, които са топ... Искам да дам шанс на всички, ще ги наблюдавам. За мен беше важно да ги видя. Аз ходих на мачове и гледах  отношението им към децата.

По отношението към децата, можеш да прецениш човешките качества на този човек. Дали той слиза на тяхното ниво, когато говори, дали крещи по време на мачовете... Тези, които аз сметнах, че нямам шанс да ги променя, просто се разделихме с тях. Това е един човек реално, имахме нужда от още един човек, фактически ще имаме двама нови треньори, за да могат да се запълнят всички възрасти." 

Ангелов навлезе в детайли за начина, по който иска да играят децата в ЦСКА, изискванията към родителите и строгите правила, с които всички в ДЮШ на "червените" ще бъдат запознати.